četvrtak

Brzi kolac od visanja, keksa i zutog fila

Sastojci i priprema:

Prosto nježan,ukusan kolač koji vas osvježava… Keks petit Fil sa višnjama: 500 grama višanja 12 kašika griza 700 ml vode 10 kašika šećera Žuti fil: 7 kašika šećera 3 pudinga od vanilije 150 grama maslaca 800 ml mlijeka Šlag: 500 ml vrhnja za šlag


Način pripreme: Keks petit poredati po tepsiji. Višnje, šećer i griz skuhati u 700 ml tećnosti, u koliko koristite višnje iz kompota onda na količinu iz tegle dodajte toliko vode da dobijete 700 ml tećnosti. Kad to skuhate vruć fil premažite preko keksa. Puding sa šećerom razmutite u 200 ml mlijeka, ostatak mlijeka stavite da kuha i skuhajte puding. Kad se ohladi sastavite ga sa umućenom maslacem i nanesite na kolač. Još vam ostaje da umutite vrhnje za šlag i nanesete na kolač. Tepsija je negdje oko 3ox20….Recept koristen iz casopisa Lepota&zdravlje. 

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar